You are here: Home Projektek Rendezvények Mobilis: Megkezdődött az interaktív eszközök beszerelése

Mobilis: Megkezdődött az interaktív eszközök beszerelése

E-mail Nyomtatás PDF

A márciusban nyíló Mobilis kiállítási központ interaktív bemutató-eszközei Londonból érkeztek. A beüzemelés után következhet a próbaüzem…

 

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ március 15-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. A közelmúltban számoltunk be arról, hogy elkészült a győri csodák palotájának is nevezhető intézmény látványos épülete, most pedig egy újabb fontos állomásához érkezett a beruházás.

Mayer Gábor projektfejlesztési szakértő kérdésünkre elmondta, a járműgyártáshoz, a közlekedéshez és általában a mozgáshoz kapcsolódó kiállítási eszközök Londonból érkeztek, a több mint húsz éves tapasztalattal rendelkező Science Project LTD. gyártotta őket. Az interaktív kiállításokkal foglalkozó cég készítette többek között a londoni Science Museum, a mecheleni Technopolis, vagy éppen a wolsburgi Phaeno eszközeit is.

A berendezéseket február 15-ig szerelik és üzemelik be, azután pedig a próbaüzem hetei következnek. Hogy minden tökéletesen működjön a nyitásra, próbalátogatásokat is szerveznek, ahol már élesben vizsgáznak az interaktív eszközök. A nagyközönség március 15-től próbálhatja ki a látványos, izgalmas és szórakoztató berendezéseket, amelyek különböző fizikai jelenségeket modelleznek.

Az 1,7 milliárdos Európai Uniós és 200 millió forintos városi forrásból megvalósuló Mobilis Interaktív Kiállítási Központ háromszintes, Wankel motor dugattyújának formájára emlékeztető épületében egyébként kiállítási tér, kreatív foglalkoztató, látványlabor, e-olvasó, előadó- és oktatóterek, valamint konferenciaterem kap helyet.

 

Galéria

logo_02a
Image Detail

Közlekedj tudatosan! projekt kiadványa

Autóbusszal Győrben

Autóbusszal Győrben

Symbol
Rendezvények