You are here: Home Projektek Kerékpáros Közlekedés Kerékpárosbarát település címet kapott Győr
Hiba
  • Hiba történt a hírcsatorna adatainak betöltésekor.

Kerékpárosbarát település címet kapott Győr

E-mail Nyomtatás PDF

A kerékpáros közlekedés népszerűsítéséért, és az infrastrukturális fejlesztések elismeréseként Győr Kerékpárosbarát Település címet kapott.

A Kerékpárosbarát Település 2011. és a Kerékpárosbarát Munkahely 2011. címeket 2012. január 11-én, szerdán adták át a győri városháza dísztermében. A Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetsége és a Kerékpáros Magyarország Szövetség közös konferenciája keretében rendezett gálán Molnár Ágnes fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkár elmondta, aki kerékpárra ül, az amellett, hogy figyel környezetére és egészségére, hozzájárul a fenntartható közlekedéshez.

Az államtitkár-asszony hangsúlyozta, számos olyan program indult, amely a kerékpáros közlekedést népszerűsíti. Hozzátette, a kormány az Új Széchenyi Terv keretein belül kiemelt feladatként kezeli a kerékpáros infrastruktúra fejlesztését, ezért már eddig is 25 milliárd forint támogatást ítélt meg, és további 36 milliárdot fog megítélni erre a célra.

A díjátadón Győr Megyei Jogú Város Kerékpárosbarát Település címet kapott, az elismerést Simon Róbert Balázs vette át. Az alpolgármester elmondta, az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a kerékpáros közlekedés feltételeinek javítására. Jelenleg Győr kül- és belterületén 80 kilométer hosszú a kerékpáros úthálózat. A bővítések önerőből és sikeres pályázatok révén történnek. Példaként említette, hogy 2008-ban valósult meg Győr-Gyirmót útvonal és megtörtént a Győr-Gönyű kerékpárút tervezése, egy nyertes pályázat révén valósul meg a Győr-Abda útvonal kiépítése is.


A város önerőből építette ki az Új Bácsai úthoz kapcsolódó kerékpárutat, illetve a Jedlik hídhoz kötődő közútfejlesztés révén mintegy 3,5 km-es bicikliút-hálózatot. Kerékpáros nyom felfestések mintegy 8,5 km hosszon történtek meg a városban, ezen felül számos kerékpáros kampánnyal, rendezvénnyel népszerűsítették a kerékpáros közlekedést.


A díjátadón összesen hat település és tíz munkahely részesült kerékpárosbarát címben.

 

Legfrissebb beszólások

Galéria

logo_02a
Image Detail

Közlekedj tudatosan! projekt kiadványa

Autóbusszal Győrben

Autóbusszal Győrben

Népszerű cikkek

Elérhetőségünk

Kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

  • Cím: 9021 Győr, Városház tér 1.
  • Tel: (96) 500-100
Symbol
Kerékpáros Közlekedés