You are here: Home

Utazz olcsón, kellemesen, és egyben óvd a környezetedet is !

E-mail Nyomtatás PDF

Az autOsztunk.hu útitárskereső weboldal szeptemberben, Magyarországon elindított az utazni vágyók számára egy egyszerű és gyorsan használható internetes közösségi oldalt, amely angolul is elérhető. A külföldön már népszerű telekocsi használatát itthon is szeretné népszerűsíteni, fejleszteni, és használatát szokásossá tenni úgy az autósok, mint az utasok részére.

A pénzügyi válság nem kímélt bennünket , mindennek megnőtt az ára , jövedelmünk pedig egyre kevesebbre elég. Igaz ez az üzemanyag árára is, ami nagy teher az autó fenntartójának, és annak is, aki a tömegközlekedést választja utasként.

A telekocsi használat külföldön, főleg Észak-Amerikában elterjedt utazási mód, nálunk azonban még gyermekcipőben jár. Az autOsztunk.hu weblapot azért hoztuk létre, hogy ezt a költségkímélő és környezetbarát utazási módot népszerusítsük, bovítsük, fejlesszük.

A telekocsi lényege:
• az autós felkínálja a járművének szabad helyeit.
• az utas pedig megosztja vele a költségeket.
Minden szükséges elem jelen van tehát a kellemes utazáshoz, mindkét fél részéről.

Az autOsztunk.hu weblap társalapítója, Katona Gábor már tapasztalatból tudja, hogy sok európai országban mennyire népszerű ez az utazási mód:

A telekocsi a nyugati országokban már nem új keletű, és a közigazgatási hivatalok által is támogatott utazási mód, mert nagyon sok előnyt tartogat.
• Egyrészt minden fél - autós, utas-pénzt takarít meg a közös utazással , hiszen lényegesen olcsóbb, mint a tömegközlekedés, az autós pedig nem egyedül állja az üzemanyag és autópálya díj költségét.
• Másrészről többen utaznak, és ez mindig hangulatosabb, mint egyedül. Ha többen egy autóval mennek, akkor az utakon kevesebb gépjármű közlekedik, ez pedig kíméli a környezetet , csökken a széndioxid kibocsátás .

A telekocsizók 45 %-a 25 és 39 év közötti, és éves szinten közel 500.000,-Ft útiköltséget spórolnak meg. Ezt az adatot a német telekocsi weboldal – carpooling.com - által közzétett statisztikai adatokból tudom.”
Az utóbbi években Magyarországon több mint 25.000 ember használta ki ezt a módszert utazásához, de csapatunk bízik abban, hogy ez a szám segítségünkkel a többszörösére fog nőni.
Weblapunkat úgy alakítottuk ki, hogy az tetszetős, és mindenki számára könnyedén használható legyen, hogy az autósok és az utazni vágyók könnyen egymásra találjanak. A weblap kapcsolódik a Facebookhoz, ami a szélesebb ismertséget segíti, továbbá a felhasználók el tudják mondani észrevételeiket, véleményüket, amiből okulni és tanulni fogunk.

Tekintettel arra, hogy Magyarországon sok külföldi él, illetve külföldön élők is keresnek magyarországi utazási lehetőséget, vagy fordítva, magyarok szeretnének külföldre, vagy ott ilyen módon, olcsóbban utazni, weboldalunk nemcsak magyar nyelven, hanem angolul is működik.

Bízunk abban, hogy sikerül a telekocsit népszerüsíteni, és mindenkinek nagyon jó utat kívánunk.

Módosítás: ( 2012. október 30. kedd, 12:10 )  

Galéria

logo_02a
Image Detail

Közlekedj tudatosan! projekt kiadványa

Autóbusszal Győrben

Autóbusszal Győrben

Symbol