You are here: Home Projektek ÖkoBusinessPlan Civil és egyházi szervezeteket támogat a város

Civil és egyházi szervezeteket támogat a város

E-mail Nyomtatás PDF

Civil és egyházi szervezeteket támogat a város

Az idén 141 civil- és 27 egyházi szervezetet támogat Győr önkormányzata - jelentette be sajtótájékoztatóján Simon Róbert Balázs alpolgármester.

A társadalmi szervezetek, alapítványok támogatására ebben az évben is 25 millió forint állt a város rendelkezésére. Összesen 168 pályázat érkezett hozzájuk, az ezekben kért összeg több mint 54 millió forint volt. Az önkormányzat 141 darab pályázatot tudott támogatni.

Simon Róbert Balázs alpolgármester a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a támogatás önként és szívesen vállalt feladat, az önkormányzat elismeri a civil szervezetek szerepét, s igyekeznek továbbra is jó kapcsolatot tartani velük. A közgyűlés a költségvetésben 2007 óta minden évben elkülöníti a civil szervezetek számára nyújtandó pénzügyi támogatást.

A civilek közül támogatást kapnak például a hátrányos helyzetű fiatalok, a fogyatékkal élők, a beteg gyermekek, az idősek érdekeit képviselő, közvetítő szervezetek.

Az egyházi szervezetek támogatására 12 millió forintot fordítanak. A huszonhét pályázatból huszonhat volt eredményes. A pályázók főleg hittantábor- s hangverseny szervezésére, orgona illetve templomtorony felújítására fordítják az elnyert összeget.

Simon Róbert Balázs alpolgármester arról is szólt, hogy készülőben van a második civil koncepció. Ennek keretében Civil Műhelyek alakulhatnak, s olyan érdekegyeztető fórum jöhet létre, mely közvetíti a társadalom igényeit és megoldási alternatívákat dolgoz ki. A civil szervezetek képviselői meghívást kapnak az önkormányzati bizottság üléseire is.

 

Galéria

logo_02a
Image Detail

Közlekedj tudatosan! projekt kiadványa

Autóbusszal Győrben

Autóbusszal Győrben

Symbol
ÖkoBusinessPlan