You are here: Home Projektek InfoLink Új parkolóhelyek és zöldövezet-rendezés a lakótelepeken

Új parkolóhelyek és zöldövezet-rendezés a lakótelepeken

E-mail Nyomtatás PDF

Új parkolóhelyek és zöldövezet-rendezés a lakótelepeken

18 új parkolóhelyet adtak át hétfőn a Szigethy Attila utca mögött. A területen összesen 47 új parkoló létesül, és hamarosan Marcalvárosban is hasonló beruházás kezdődik …

A 2013. július 29-i átadáson Simon Róbert Balázs alpolgármester elmondta, az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a belvárosi fejlesztések és a nagyberuházások mellett a külső városrészek, köztük a lakótelepek is folyamatos fejlődésen menjenek keresztül. A lakótelepeket látva elmondható, hogy a panelprogram Győrben valóban sikertörténet, amihez a lakók, az állam és az önkormányzat összefogására volt szükség. Emellett fontos feladat ezeken a területeken a zöldövezetek rendezése és a parkolóhelyek bővítése is.

Borsi Róbert a terület önkormányzati képviselője a Szigethy Attila út – Március 15. utca kereszteződésénél kialakított 18 új parkolóhely átadása alkalmából elmondta, Adyváros egyik legégetőbb problémája a parkolóhelyek kérdése, hiszen amikor a lakótelep épült, még nem gondoltak a későbbi megnövekedett gépjárműállományra. A most átadott parkolóhelyek egy korábban rendezetlen területen, a használaton kívüli sportpálya helyén létesültek. Ez azonban csak az első ütem, a teljes terv 47 darab parkolóhelyet tartalmaz. A képviselő kifejtette, keresik a megoldást a Szent Imre út 3-9 és a Szigethy Attila út 60 közötti parkolási nehézségekre is.

Borsi Róbert bejelentette, hogy hamarosan elkezdődik a marcalvárosi Ikva utca 34-48. előtti parkolófejlesztés is. Itt a szabálytalan parkolási szokásokat 95 szabványos parkoló rendezi majd. A két beruházás összértéke meghaladja a harmincmillió forintot. A képviselő hozzátette, a parkolóbővítés mellett a zöldterületek kérdésére is figyelmet szentelnek. A Szigethy Attila út 72-76-nál korábban kialakított pihenő szigetet tovább fejlesztik, új sövényt és bokrokat helyeznek ki, ezzel is jelezni kívánják, hogy ez a terület nem kutyasétáltatásra kijelölt övezet. A kutyatartók részére egyébként szeptemberben új kutyafuttatót alakítanak ki a közelben.

A parkolóhelyek átadása alkalmából az alpolgármester és a képviselő ajándékkal köszöntötte az új parkoló első használóját.

Forrás: www.gyor.hu

 

Galéria

logo_02a
Image Detail

Közlekedj tudatosan! projekt kiadványa

Autóbusszal Győrben

Autóbusszal Győrben

Symbol
InfoLink