You are here: Home Projektek Kerékpáros Közlekedés Gyűrd le Győrt - bicajos lenyomta a BMW-t
Hiba
  • Hiba történt a hírcsatorna adatainak betöltésekor.

Gyűrd le Győrt - bicajos lenyomta a BMW-t

E-mail Nyomtatás PDF

8 óra 45 perc - A 10. Európai Mobilitás Hét zárásaként Simon Róbert Balázs alpolgármester üdvözölte a célba ért versenyzőket, s rövid sajtótájékoztatót tartott, amelyben kifejtette, az akció célja a közelekdők szemlélet- és életmódváltása.

- Mit tud tenni a város a kerékpárosokért? A vereny eredményéből is jól látható, a kerékpáros infrastruktúra jónak mondható, a városvezetés fokozottan ügyel a bicikli utak javítására, az új forgalmi csomópontokat akadálymentesen és a kerékpáros igényeknek megfelelően építjük meg. Az sem titok, folyamatban van a kerékpárútépítés előkészítése a Győr-Abda útszakaszon - mondta az alpolgármester.

Simon Róbert Balázs a tömegközelekdéssel kapcsolatban kifejette: a Kisalföld Volán Zrt.-vel közösen Citybuszjáratokat indítottak, amelyek szerdán és szombaton közlekednek. Emellett intelligens, utasirányító rendszer kiépítésén dolgoznak Győrben, amelynek előnye lesz többek között, hogy buszjegyet a megállókban is válthatunk majd.
 

a bicajos maga mögé utasította a BMW-t és a buszt is.

A képzeletbeli dobogó legtetején a kerékpáros versenyző, Szakonyi Petra állhatott, maga mögé utasítva a BMW-st Zsenák Balázst és a busz sofőrjét Partizer Gergőt is.8 óra 1 perc -  Befutott a buszos is a célba, ő érdemelte ki a képzeletbeli dobogó hármadik fokát a "küzdelemben". Pontosan fél óra volt, amíg Szabadhegyről beért a belvárosba.

7 óra 58 perc - A buszos teljesítette az utolsó feladatot is. E

 lindult a városházához.  

7 óra 49 perc - A busz most járt a postán és elindult a következő állomásra.

7 óra 50 perc - Az autós is beért a célba.

7 óra 47 perc - A BMW-s megérkezett a postához.

7 óra 45 perc - Elsőként érkezett a finisbe a kerékpáros, Szakonyi Petra.

7 óra 44 perc - Igazán nem szeretnénk az autós közlekedést népszerűsíteni, de ettől függetlenül tény, hogy a bartók Béla és a Baross úton nagyon rövid iő alatt a belvárosba értünk. Ennek az az érdekessége, hogy valaha ez volt a legforgalmasabb út a belvárosban.

7 óra 41 perc -  A kisalfold.hu helyszíni tudósítója a gépjárművezetővel megérkezett a gyógyszertárhoz.

7 óra 40 perc - A kisalfold.hu munkatársa a Szent Imre úti körforgalom előtt körülbelül 5 percet várt az autóban, ameddig túljutott ezen a csomóponton.7 óra 30 perc - Elindult a verseny: a rajtnál komoly előnyre tett szert a kerékpáros.  Egyelőre így áll a sorrend: bicajos, BMW-s, busz.

7 óra 28 perc -  Pillanatokon belül kezdődik a nagy küzdelem: egy bringás, egy BMW-s és egy buszos tömegközlekedő között. Ha a menetrend pontos, akkor 7 óra 32 perckor indul a futam.

 ki fut be előbb a célba? Fotó: Sz.B.
Ki fut be előbb a célba? Fotó: Sz.B.Korábban:

RAJT:
reggel 7 óra 32 perckor, a 7-es busz Jereváni út, József Attila út sarkán lévő megállójából három versenyző indul el, hogy járművükkel (a szabályok szigorú betartása mellett) teljesítsék a távot.

A versenyzők útközben egyszerű feladatokat kapnak. Így például: a győri kettes postán kell sorszámot kérniük, majd az Árpád utcai patikában mindnyájuknak venni kell egy levél C-vitamint.

CÉL:
a Városház térre fut be a kis csapat, ahol Simon Róbert Balázs alpolgármester köszönti a versenyzőket, és mondja el gondolatait a sajtónak a környezetkímélő közlekedéssel kapcsolatban.

Módosítás: ( 2012. január 25. szerda, 09:06 )  

Legfrissebb beszólások

Galéria

logo_02a
Image Detail

Közlekedj tudatosan! projekt kiadványa

Autóbusszal Győrben

Autóbusszal Győrben

Népszerű cikkek

Elérhetőségünk

Kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

  • Cím: 9021 Győr, Városház tér 1.
  • Tel: (96) 500-100
Symbol
Kerékpáros Közlekedés