You are here: Home Projektek Kerékpáros Közlekedés „Sínen van” a Bringavonat
Hiba
  • Hiba történt a hírcsatorna adatainak betöltésekor.

„Sínen van” a Bringavonat

E-mail Nyomtatás PDF

 

Szeptember 26-án, hétfőn elindult a győri Bringavonat, amely a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata által részben pályázati forrásból finanszírozott „Közlekedj tudatosan! – A fenntartható közlekedést népszerűsítő szemléletformáló kampány Győrben” című projekt keretein belül valósul meg.

 

A Bringavonat olyan, a kerékpáros közlekedést népszerűsítő rendezvény, amelyen – 2011. őszén és 2012. tavaszán, négy-négy héten keresztül – szervezetten öt iskola diákjai vesznek részt, de amelyhez bárki csatlakozhat. A fiatalok reggelent

e és délutánonként, a tanítás befejeztével több útvonalon, konvojszerűen járják végig az adott városrész iskoláihoz vezető oda- és visszautat. A konvojhoz az útvonalak bármely pontján lehet csatlakozni, így a gyerekek felnőtt kísérők, ún. „kalauzok” segítségével, biztonságosan juthatnak el kerékpárral az iskolába.

 

 

A Bringavonat célja a fenntartható közlekedés iránti fogékonyság, elkötelezettség növelése, a klímatudatos szemlélet kialakítása az energiatakarékosság jegyében, valamint a fenntartható közlekedési módot használók részarányának növelése a 6-18 éves korosztály körében.

A részvételhez szükséges egy regisztrációs lap kitöltése és leadása a Bringavonat kalauzainak, melyért cserébe láthatósági mellényt kapnak a résztvevők. A programról bővebb információt a kornyezetbaratgyor.hu és a bringavonat.blogspot.com oldalakról érnek el a kerékpározni vágyó fiatalok és aggódó szüleik.

A Bringavonat őszi járatai a következő iskolákhoz vesznek fel utasokat:
Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont
Fekete István Általános Iskola
Gárdonyi Géza Általános Iskola
Kovács Margit ÁMK
Kölcsey Ferenc Általános Iskola
Nádorvárosi Ének-Zenei Általános Iskola
Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ
Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ

Tulipános Általános Iskola


 

Módosítás: ( 2011. szeptember 28. szerda, 11:24 )  

Legfrissebb beszólások

Galéria

logo_02a
Image Detail

Közlekedj tudatosan! projekt kiadványa

Autóbusszal Győrben

Autóbusszal Győrben

Népszerű cikkek

Elérhetőségünk

Kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

  • Cím: 9021 Győr, Városház tér 1.
  • Tel: (96) 500-100
Symbol
Kerékpáros Közlekedés