You are here: Home Projektek Rendezvények Átadták a környezetszépítő verseny díjait

Átadták a környezetszépítő verseny díjait

E-mail Nyomtatás PDF

Az idén immár ötödik alkalommal hirdette meg a győri önkormányzat a „Szép környezet – Jó közérzet” helyi környezetszépítő versenyt. A nyerteseket 2011. október 4-én a Városházán köszöntötték…

 Simon Róbert Balázs alpolgármester a díjátadó ünnepségen elmondta, az 1960-as években indított „Tiszta udvar, rendes ház” mozgalom mintájára ötödik alkalommal hirdette meg önkormányzatunk a „Szép környezet – Jó közérzet” helyi környezetszépítő versenyt. „A programmal ösztönözni kívánjuk, hogy városunk lakói is egyre nagyobb részt vállaljanak környezetünk szebbé tételéből.

A környezetszépítő versenybe magánszemélyek és lakóközösségek jelentkezhettek családi ház, illetve társasház, lakásszövetkezeti lakótömb kategóriában. A nevezési időszak lezárulta után, július-szeptember hónapban, szakemberekből álló szemlebizottság helyszíni bejárások alkalmával, értékelő lapok kitöltésével zsűrizte a látottakat. Nem volt könnyű a munkájuk, hiszen nagyon sok szép kertet, gondozott közterületet láttak, ötletes virágágyakat, növénydézsa kiültetéseket, egyedi megoldásokat. Azt tapasztalták, hogy a lakosság egyre inkább igényes a magántulajdonon kívüli közterületi kapcsolatok gondozásában is.

 A zsűri a sok szép, gondozott porta közül az értékelő lapok pontszámait figyelembe véve azokat részesítette előnyben, ahol a gondozott környezetben a praktikussági szempontok domináltak a kert illetve a környezet kialakításában.

 További fontos szempont volt, hogy a környezetet láthatóan a család, vagy a lakóközösség saját maga építette és szépítette. Plusz pontszámot kaptak azok a jelentkezők, akik a környezetvédelmi szempontokat előtérbe helyezve, megoldották a komposztálást és a szelektív hulladékgyűjtést is.

 Idén a versenybe, összesen mintegy 60 családi ház és társasház, lakásszövetkezeti lakótömb nyújtott be érvényes pályázatot. A kategóriák 1. 2. és 3. helyezettjei az önkormányzat által felajánlott vásárlási utalványt kaptak és a „Szép környezet – Jó közérzet 2011.” tábla kihelyezésére jogosultak.

 Családi ház esetében az első helyezettnek járó utalvány értéke 150.000  forint, a másodiké 125.000 forint, míg a harmadik helyezetté 100.000 forint. Társasház, illetve lakásszövetkezeti lakótömb esetében az utalványok értéke 300.000, 200.000, és 150.000 forint. A díjazottak az elnyert vásárlási utalványokat egy győri kertészeti és barkács áruházban tudják beváltani.

Családi ház kategóriában Dobos Ferencné szerezte meg az első helyet. Második lett Harsányi Attila, míg a harmadik legszebb kerttel Oth Jenőné büszkélkedhet.

 Társasház, lakásszövetkezeti lakótömb kategóriában a Malomsok sétány 55. szám alatti társasház győzedelmeskedett. A képzeletbeli dobogó második fokára a Baross Gábor úti II. sz. lakásszövetkezet állhatott, míg a harmadik helyen a Szigethy Attila u. 71/A-B. 73/A-B. végzett.

A szemlebizottság javaslata alapján több mint 30 értékes különdíjat, köztük komposztálóedényt, virághagymákat, dísznövényeket is átadtak az ünnepségen. Minden jelentkező részvételét emléklappal köszönték meg.

 

Galéria

logo_02a
Image Detail

Közlekedj tudatosan! projekt kiadványa

Autóbusszal Győrben

Autóbusszal Győrben

Symbol
Rendezvények