You are here: Home Közlekedj tudatosan!

Közlekedj Tudatosan!

Újra indul a Bringavonat

A Közlekedj tudatosan! projekt keretében tavasszal újra elindul a Bringavonat. A Bringavonat a kerékpáros közlekedést népszerűsítő rendezvény, amelyen május 7. hétfőtől négy héten keresztül minden tanítási napon – szervezetten öt iskola diákjai vesznek részt, de ahhoz bárki csatlakozhat. A fiatalok reggelente (7 órai indulással a Megyeháza térről) és délutánonként a tanítás befejeztével ugyanazon az útvonalon, konvojszerűen járják végig az adott városrész iskoláihoz vezető oda és visszautat. A konvojhoz az útvonal bármely pontján lehet csatlakozni, így a gyerekek felnőtt kísérők ún. kalauzok segítségével, biztonságosan juthatnak el kerékpárral az iskolába. A részvételhez szükséges egy regisztrációs lap kitöltése és leadása a Bringavonat kalauzainak, melyért cserébe láthatósági mellényt kapnak a résztvevők. A programról és az őszihez képest némileg módosított menetrendről (az őszi útvonalak helyett egy maximum 40 perc időtartamú egységes útvonal került kialakításra, melynek kiindulópontja minden reggel 7 órakor a Megyeháza tér) információt a kornyezetbaratgyor.hu és a bringavonat.blogspot.com oldalakról érnek el.
Természetesen amennyiben bárkinek további információra van szüksége a Bringavonattal kapcsolatban Mohos Kristóf a Fapuma Kerékpáros Egyesület elnöke (Tel.:06 30/498 69 38) szívesen áll rendelkezésre telefonon, személyesen, akár egy-egy osztályfőnöki óra keretében személyesen is szívesen bemutatja, hogyan is működik egy igazi Bringavonat.

 

Módosítás dátuma: 2012. május 04. péntek, 07:27
 

Itt a tavaszi Bringapolisz

A Közlekedj tudatosan! projekt keretein belül április 21-én szombaton ismét megrendezésre kerül a kampány tavaszi nyitórendezvénye, melynek során különböző kerékpáros programok várják majd a két keréken érkezőket a Megyeháza téren. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-Főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának jóvoltából a téren mobil kerékpáros kresz park kerül felállításra, ahol a rendőrség szakemberei által a gyerekek a kerékpáros kreszt sajátíthatják majd el. A rendőrség szakemberei kreszt fognak oktatni, a közlekedési hatóság szakemberei pedig átvizsgálják majd a saját kerékpárral érkező gyerekek kerékpárjait műszaki alkalmassági szempontból.

Gyertek minél többen és közlekedjetek tudatosan!

 
 

Indul a bringás szezon!

2012. április 21-én 10 órától ismét színvonalas programokkal kerül megrendezésre a Közlekedj tudatosan! projekt tavaszi kerékpáros nyitórendezvénye a Megyeháza téren. Az őszi rendezvényhez hasonlóan újra közkedvelt programokkal várják a kerékpárosokat egy közös tekerésre, a szabadidő hasznos eltöltésére.

Programok

10-16 óráig:

 

Bringás vidámpark

Goldsprint futamok

Kerékpáros kreszpark

Kerékpár átvizsgálás

Info sátor

Térzene

Büfé

 

16.00 Bringapolisz kerékpáros felvonulás

17.00 Bringázz Győr! kerékpáros kampányfilm premier

18.00 Lady Zserbó szuperkoncert

18.30 Alleycat kerékpáros tájékozódási verseny

20.00 Anselmo Crew szuperkoncert

 

 

Ahogy 2011. ősszén úgy 2012. tavaszán is elindul a Bringavonat, a Bringázz a Suliba kampányhoz kapcsolódó, a kerékpáros közlekedést népszerűsítő program, amelyen a fiatalok 2012. május 2-tól kezdődően négy héten keresztül tanítási napokon reggelente és délutánonként több útvonalon, felnőtt kísérővel konvojszerűen járják végig az iskolákhoz vezető oda-, majd tanítás után a visszautat. A konvojhoz az útvonalak bármely pontján lehet csatlakozni, így a gyerekek kísérők segítségével, biztonságosan juthatnak el kerékpárral az iskolába. Az útvonalakról, az indulási és érkezési helyszínekről és időpontokról a kornyezetbaratgyor.hu honlapon található bővebb információ.

 

Módosítás dátuma: 2012. április 16. hétfő, 12:08
 
 

Varázsbusz a Facebookon

Lájkoljátok a Varázsbuszt a Facebookon is, ahol heti szinten informálódhattok az aktualitásokról.

facebook.hu/varazsbusz 

Módosítás dátuma: 2012. február 10. péntek, 09:21
 
 

Népszerű a Varázsbusz

A Közlekedj tudatosan! projekt keretein belül 2012. február 3-tól elindult a „Varázsbusz”, amely a fiatalok számára igyekszik vonzóvá tenni a közösségi közlekedést az autóval szemben. Az ingyenes Varázsbuszok heti rendszerességgel péntekenként a város két legforgalmasabb külső kerületéből (Ménfőcsanakról és Győrszentivánról) indulnak, a menetrend szerinti járatokkal közel egy időben és a diákok által használt megállókban állnak meg.
A buszokon utazás közben minden alkalommal más témakörben megtekintett szemléletformáló kisfilmek által ismereteket szerezhetnek többek között a fenntartható közlekedésről, s ezzel a módszerrel tudatos döntések meghozatalára ösztönözhetők a közlekedésben.

Módosítás dátuma: 2012. február 07. kedd, 08:26

Bővebben...

 
 

Galéria

logo_02a
Image Detail

Közlekedj tudatosan! projekt kiadványa

Autóbusszal Győrben

Autóbusszal Győrben

Symbol
Közlekedj tudatosan!