You are here: Home Projektek InfoLink

InfoLink

Panelprogram: Újabb ötszáz lakás újult meg

Panelprogram: Újabb ötszáz lakás újult meg

A panelprogram keretében Marcalváros több épületében összesen mintegy ötszáz lakás energetikai korszerűsítése készült el. A beruházást 2012. február 15-én Borkai Zsolt polgármester adta át…

Borkai Zsolt elmondta, a város eddig több mint kétmilliárd forinttal támogatta a panelprogram keretében megvalósuló felújításokat, amely 246 lakóépület, vagyis közel 11 ezer lakás energiahatékonyságát javította.

A polgármester hozzátette, most újabb közel 500 lakás újult meg, ami nem csak a ház szigetelését, de fűtéskorszerűsítést is jelent. Egy új konstrukció révén a lakók számára a korábbinál kedvezőbb módon történt a finanszírozás, a fejlesztést az állam közel 340 millióval, az önkormányzat 231 millióval támogatta, az önrész pedig 145 millió forint volt.

A beruházás Marcalváros I-et és Marcalváros II-t is érinti. A városrészek nevében Rózsavölgyi László és Borsi Róbert a terület önkormányzati képviselői mondtak köszönetet. Kara Ákos országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a kormányzat, az önkormányzat, valamint az itt élők szándéka találkozott egymással, amelynek révén megvalósulhatott ez az energia-megtakarítást eredményező beruházás. A jelenlévő lakók elmondták, számlájukon már most érződik a fejlesztés jótékony hatása.

A program keretében a Cuha utca 22-24., Déry T. u. 13-19., Ikva u. 51-55. és 52-60., Lajta u. 29-33., valamint az Örkény u. 5-11. és Kormos u. 4. számú épületek újultak meg.

Forrás: www.gyor.hu

 

Elérte a tájékoztatási küszöbértéket a szálló por

Elérte a tájékoztatási küszöbértéket a szálló por

Győrben az elmúlt két napban a szálló por koncentrációja meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket…

A szálló por (PM10) koncentrációja esetében az egészségügyi határérték napi átlaga 50 μg/m3. A tájékoztatási küszöbérték (két egymást követő nap) 75 μg/m3. (A riasztási küszöbérték 2 egymást követő nap 100 μg/m3)

Győrben a szálló por koncentrációja 2012.  február 7-én (1. állomás: 82,4 μg/m3, 2. állomás: 100,8 μg/m3) és 8-án (1. állomás: 87,2 μg/m3, 2. állomás: 97,1 μg/m3) is magasabb volt mint a tájékoztatási küszöbérték.

A meteorológiai előrejelzések szerint csütörtökön megvastagszik a felhőzet, hószállingózás előfordulhat, de jelentős csapadék nem várható. Pénteken és szombaton az északnyugati szél megélénkülhet. A légszennyezettségi mutatókban stagnálás, vagy kis mértékű romlás valószínű.

A jövő hét elejétől azonban előre láthatóan északnyugat felől egy más típusú légtömeg beáramlása várható a szél élénkülésével, kisebb csapadékkal, a határréteg emelkedésével, így a légszennyezettségi értékek stagnálása után lassú javulás valószínűsíthető.

Forrás: www.gyor.hu

 
 

Interneten a Hulladéknaptár

Interneten a Hulladéknaptár

A GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. a közelmúltban adta postára a 2012. évi Hulladéknaptárt. A hasznos dokumentumból mindenki megtudhatja, hogy a saját szolgáltatási helyén – címén – mely napokon aktuálisak az egyes szolgáltatások, így a bio és maradék, vagy a vegyes hulladékgyűjtő edények ürítése, a kukamosás, és ahol működik, ott a házhoz menő zsákos szelektív gyűjtés.

A Hulladéknaptár mostantól az interneten is megtekinthető a www.gyorszol.hu weboldalon. Az egyszerű kezelés érdekében a honlap nyitólapjának jobb felső sarkában, az „Így parkolhat” című piktogram alatt  Hulladéknaptár felirattal külön belépési felület működik.

Ide belépve, a számlaszám és az ügyfélkód megadását követően digitális formában megtekinthető a keresett Hulladéknaptár, amely a megnyitást követően egyénileg akár ki is nyomtatható. Az ügyfél azonosításhoz szükséges számlaszám a számla jobb oldalán, a hatjegyű ügyfélkód a számla bal oldalán, a szürkével színezett részben a vevő neve, címe alatt olvasható.

Forrás: www.gyor.hu

 
 

Hulladéknaptár 2012.

Hulladéknaptár 2012.

A GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. a napokban adja postára a 2012. évi Hulladéknaptárt. A dokumentumból mindenki megtudhatja, hogy a saját szolgáltatási helyén – címén – mely napokon aktuálisak az egyes szolgáltatások, így a bio és maradék, vagy a vegyes hulladékgyűjtő edények ürítése, a kukamosás, és ahol működik, ott a házhoz menő zsákos szelektív gyűjtés. A Győri ügyfelek részére a dokumentumon megtalálható a használható hulladékudvarok felsorolása. A más településekre kézbesített Hulladéknaptárak alján a közszolgáltató megjelöli azt a konkrét hulladékudvart, amely az adott címről a legközelebb elérhető.

A naptárban feltüntetésre kerül a fogyasztási hely kódja és a cím annak érdekében, hogy mindenki a saját személyre szabott naptárját kaphassa meg. A korábbi évek naptárjához képest változás, hogy a szerkesztés miatt akár normál falinaptárként is használható. A tervek szerint a minden évben kiadott naptár a hulladékgazdálkodási rendszer minden szolgáltatási elemét tartalmazni fogja ügyfélre szabottan.

A Hulladéknaptár hátoldala is sok hasznos információt tartalmaz, ezen a felületen a GYŐR-SZOL Zrt. a háztartásban leggyakrabban keletkező, összegyűlő hulladékok elhelyezéséhez kíván segítséget nyújtani a fotókkal is illusztrált „Mit hova dobjunk?” táblázattal.

A Hulladéknaptárt az ügyfelek az alábbiak szerint kapják meg:

- kétkannás gyűjtéssel (bio és maradékos edénnyel) rendelkező fogyasztók a számlával együtt,
- egyben fizető társasházak: a közös képviselő vagy könyvelő a számlával együtt,
- felosztott díjfizetésű társasházak: közös képviselő az ürítési tájékoztatóhoz csatoltan.

Forrás: www.gyor.hu

 
 

Városok összehasonlítása: Győr őrzi vezető pozícióját

Városok összehasonlítása: Győr őrzi vezető pozícióját

Ismét városunk végzett az első helyen a Nyugat-Dunántúli Régió és a Közép-Dunántúli Régió megyei jogú városainak statisztikai mutatók alapján készített összehasonlításában…

Simon Róbert Balázs alpolgármester 2012. január 25-én, szerdán sajtótájékoztatón számolt be arról a felmérésről, amit már hagyományosan minden év elején elvégeznek kilenc megyei jogú város (Győr, Székesfehérvár, Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg, Sopron, Nagykanizsa és Dunaújváros) tekintetében a KSH adataira támaszkodva.

Az adatokból kiderül, a nyilvántartott álláskeresők száma a vizsgált városok közül Győrben a harmadik legalacsonyabb, 5,2 százalékos. Egy évvel korábban második helyen álltunk, de így is csökkenés tapasztalható, hiszen 2009-ben ez a szám 5,9 százalék volt. A pályakezdők aránya az álláskeresőkből 6,6 százalék. Simon Róbert Balázs hangsúlyozta, az előzetes információk szerint a 2011-es adatok további javulást mutatnak majd.

Az épített lakások száma tízezer lakosra vetítve 2010-ben Győrben ötven darab, ami a legnagyobb szám a kilenc város közül. Ez jelentős növekedést jelent az elmúlt évhez képest, amikor csak a harmadikok voltunk 34-gyel. Városunkra tehát a kiköltözés helyett egyre inkább a betelepülés jellemző, ami azt mutatja, hogy Győr vonzó hely a munkavállalók számára. – tette hozzá az alpolgármester.

A vezetékes gázt fogyasztó háztartások aránya 93,3, míg a közüzemi ivóvízvezeték-hálózatba bekapcsolt lakások aránya városunkban 100 százalék, akárcsak a rendszeres hulladékgyűjtésbe bevont lakások aránya.

Az elmúlt évekhez képest javulás tapasztalható az egy háziorvosra jutó lakosok számában. Egy évvel korábban ebben az összehasonlításban a hatodikak voltunk, ezúttal a negyedikek 1492 lakos/háziorvos aránnyal.

Az egy adófizetőre jutó szja tekintetében Győr a második 409 000 forinttal. A regisztrált vállalkozások számában ugyancsak a második helyet foglaljuk el, akárcsak a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakáinak tekintetében. Egy év alatt ez a szám 187 567-ről 233 869-re nőtt. Az alpolgármester hozzátette, Győr színvonalas programokat, rendezvényeket kínál, ami pozitív befolyással bír a város idegenforgalmára.

Ezer lakosra városunkban 2010-ben 105 felsőfokú oktatásban résztvevő hallgató jutott, ami Veszprém után a második legmagasabb szám.

Az összesítésben városunk Székesfehérvárt és Sopront előzi meg a képzeletbeli dobogón.

Forrás: www.gyor.hu

 
 

Galéria

logo_02a
Image Detail

Közlekedj tudatosan! projekt kiadványa

Autóbusszal Győrben

Autóbusszal Győrben

Symbol
InfoLink