You are here: Home Projektek ÖkoBusinessPlan

ÖkoBusinessPlan

Civil fórum - „Társadalmi szervezetek, alapítványok” 2012. évi támogatására

Civil fórum

Ezúton tisztelettel meghívjuk a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a United Way Kisalföld Alapítvány által működtetett Győr-Moson-Sopron Megyei Civil Szolgáltató Központ által szervezett információs fórumra, melynek témája:

Tájékoztató a Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése által meghirdetett „Társadalmi szervezetek, alapítványok” 2012. évi támogatására kiírt pályázatról.

Időpont: 2012. április 16. 16.00 óra

Helyszín: Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala – Díszterem

9021 Győr, Városház tér 1.

Program

15.30    Regisztráció

16.00    Megnyitó

dr. Németh Zsófia - Jogi és Önkormányzati Osztály Önkormányzati Csoportjának vezetője

16.15    A pályázatról

Németh Angéla – Győr Megyei Jogú Város Önkormányzati és Szervezési Osztály

16.45    Kérdések – Válaszok

17.30    Információ és segítség – a Győr-Moson-Sopron Megyei Civil Szolgáltató Központ tájékoztatója a civilszervezetek módszertani támogatásával kapcsolatban.

Fülöp Mónika - Győr-Moson-Sopron Megyei Civil Szolgáltató Központ

További információ kérhető az alábbi elérhetőségeken:

Németh Angéla – Győr MJV Önkormányzati és Szervezési Osztály / 06-96-500-103/

Fülöp Mónika - Gy-M-S M Civil Szolgáltató Központ /06-70-948-57-30/

forrás: www.gyor.hu

 

Felhívás - "Kitaibel Pál Környezetvédelmi Emlékérem” Díj

Felhívás

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata 34/1999. (XI. 1.) sz. rendeletével "Kitaibel Pál Környezetvédelmi Emlékérem” Díjat alapított, mely elismerésben Győr város környezetvédelméért kimagasló munkát végzett természetes vagy jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság részesíthető.

A díj odaítélésére javaslatot tehetnek: Győr MJV Polgármestere, Képviselői, Városstratégiai Bizottsága, az Önkormányzat intézményei, a bejegyzett pártok és társadalmi szervezetek.

Az indoklással alátámasztott írásos javaslatokat legkésőbb 2012. április 27-ig kell eljuttatni a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Főosztályához (9021 Győr, Városház tér 1.).

A Díjat a Városstratégiai Bizottság állásfoglalása alapján Győr Megyei Jogú Város Polgármestere adományozza, amelynek immár tizenkettedik alkalommal történő átadására 2012. júniusában, a Környezetvédelmi Világnap alkalmából ünnepélyes keretek között kerül sor.

Forrás: www.gyor.hu

 
 

Győrben ülésezik a Magyar-Bajor Vegyes Kormánybizottság

Győrben ülésezik a Magyar-Bajor Vegyes Kormánybizottság

A bizottság 1991 óta mérvadó fóruma a magyar-bajor, illetve magyar-német kapcsolatoknak. A vegyes bizottság első alkalommal ülésezik vidéki városban, méghozzá Győrben…

Az üléseket felváltva rendezik Bajorországban, illetve Magyarországon. 2012. március 22-23-án immár 17-ik alkalommal ül össze a vegyes bizottság, első alkalommal egy magyarországi vidéki városban, Győrben (legutóbb 2010 januárjában ülésezett Passauban).

A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen a város intenzív gazdasági kapcsolatokat ápol a bajor tartománnyal, elsősorban az Audi révén. A gazdaságin kívül a társadalmi kapcsolatok is jelentősek, amely különösen igaz azóta, hogy Győr és Ingolstadt 2008-ban testvérvárosi megállapodást kötött egymással.

A vegyes kormánybizottság elnöki tisztét Németh Zsolt a Külügyminisztérium államtitkára tölti be, a másik oldalról pedig Gabriele Stauner a bajor kancellária hivatali vezetője a társelnök, akik az itt tartózkodásuk során kétoldali megbeszéléseket is folytatnak majd.

A vegyes bizottság keretei közt egyébként mintegy 90-100 projekt megvalósítása zajlik, amelyek öt fő téma köré csoportosulnak. Ezek a gazdaság és közlekedés, közigazgatás és igazságszolgáltatás, képzés – kultúra – tudomány, mezőgazdaság és erdőgazdaság, valamint a szociális ügyek, egészségügy és környezetvédelem.

A plenáris ülés csütörtökön délután négy órakor kezdődik a Városházán, amit a munkacsoportok ülései követnek. A vendégek az este folyamán a Mobilis Interaktív Kiállítási Központot is megtekintik. Pénteken délelőtt folytatódik az ülés, délután pedig az Audi beruházást tekintik meg a résztvevők.
A magyar-bajor kapcsolatok intenzitását jól mutatja, hogy a győri üléssel egy időben Orbán Viktor miniszterelnök Bajorországba látogat, ahol Horst Seehofer bajor miniszterelnökkel és Markus Söder államminiszterrel is megbeszéléseket folytat.

Forrás: www.gyor.hu

 
 

Közlemény

Közlemény

A mai napon Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata hivatalos prezentációt tart az Audi Hungaria Motor kft. szervezésében azoknak a cégeknek, amelyek a gyárbővítéshez kapcsolódóan érdeklődést mutatnak a beszállítói park iránt. Győr városa elkötelezett amellett, hogy a beszállítói park a város határain belül valósuljon meg, tovább erősítve ezáltal a kisalföldi megyeszékhely pozícióit. Győr  - ahogy eddig, úgy a jövőben is – mindent elkövet azért, hogy a szigorú jogszabályi keretek betartása mellett, versenyképes feltételeket biztosítson a beszállítói park számára.

Az AUDI Hungaria Motor kft. és Győr városa között kitűnő a kapcsolat, az élet minden területén segíti és támogatja egymást a két fél, legyen szó gazdasági, fejlesztési, adópolitikai, pénzügyi, kulturális, oktatási, vagy a sport területén mutatkozó együttműködésekről. Győr önkormányzatának részéről nem kérdés, hogy az egymás iránti bizalom, valamint elkötelezettség a jövőben is fennáll.

Ez pedig minden bizonnyal jó alapja a felelős döntéseknek, amelyek az elkövetkezendő időszakban tovább erősítik az egymás irányába vállalt kötelezettségek teljesítését. Ahogy az AUDI és a város közös szlogenje hirdeti: „A jövő Győrben épül.” –, a jövőt pedig Győr városa továbbra is az AUDI Hungaria Motor kft.-vel szorosan együttműködve kívánja építeni.

 

Győr, 2012. március 8.

Borkai Zsolt polgármester

Forrás: www.gyor.hu

 
 

Maßnahmen der ÖkoBusinessPlan Betriebe

Az osztrák ÖBP partnercégek környezetvédelmi beavatkozásait itt olvashatja:

http://unternehmen.oekobusinessplan.wien.at/unternehmen/massnahmen

 
 

További cikkeink...

Galéria

logo_02a
Image Detail

Közlekedj tudatosan! projekt kiadványa

Autóbusszal Győrben

Autóbusszal Győrben

Symbol
ÖkoBusinessPlan