You are here: Home Projektek

Projektek

Civil és egyházi szervezeteket támogat a város

E-mail Nyomtatás PDF

Civil és egyházi szervezeteket támogat a város

Az idén 141 civil- és 27 egyházi szervezetet támogat Győr önkormányzata - jelentette be sajtótájékoztatóján Simon Róbert Balázs alpolgármester.

A társadalmi szervezetek, alapítványok támogatására ebben az évben is 25 millió forint állt a város rendelkezésére. Összesen 168 pályázat érkezett hozzájuk, az ezekben kért összeg több mint 54 millió forint volt. Az önkormányzat 141 darab pályázatot tudott támogatni.

Simon Róbert Balázs alpolgármester a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a támogatás önként és szívesen vállalt feladat, az önkormányzat elismeri a civil szervezetek szerepét, s igyekeznek továbbra is jó kapcsolatot tartani velük. A közgyűlés a költségvetésben 2007 óta minden évben elkülöníti a civil szervezetek számára nyújtandó pénzügyi támogatást.

A civilek közül támogatást kapnak például a hátrányos helyzetű fiatalok, a fogyatékkal élők, a beteg gyermekek, az idősek érdekeit képviselő, közvetítő szervezetek.

Az egyházi szervezetek támogatására 12 millió forintot fordítanak. A huszonhét pályázatból huszonhat volt eredményes. A pályázók főleg hittantábor- s hangverseny szervezésére, orgona illetve templomtorony felújítására fordítják az elnyert összeget.

Simon Róbert Balázs alpolgármester arról is szólt, hogy készülőben van a második civil koncepció. Ennek keretében Civil Műhelyek alakulhatnak, s olyan érdekegyeztető fórum jöhet létre, mely közvetíti a társadalom igényeit és megoldási alternatívákat dolgoz ki. A civil szervezetek képviselői meghívást kapnak az önkormányzati bizottság üléseire is.

 

Átadták a „Kitaibel Pál Környezetvédelmi Emlékérem” díjat

E-mail Nyomtatás PDF

Átadták a „Kitaibel Pál Környezetvédelmi Emlékérem” díjat

A Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódva a városházán 2012. június 5-én adták át a „Kitaibel Pál Környezetvédelmi Emlékérem” díjat…

A „Kitaibel Pál Környezetvédelmi Emlékérem” díjat Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése 1999-ben alapította. Az elismerésben Győr város környezetvédelméért kimagasló munkát végzett természetes vagy jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság részesíthető. Évente egy díj adományozása történik a Környezetvédelmi Világnapon. A díjat a Városstratégiai Bizottság adományozza.

Dr. Sík Sándor a Városstratégiai Bizottság elnöke Juhász Jánosnak, a VIDRA Környezetgazdálkodási Kft. Ügyvezető igazgatójának adta át a díjat, aki közösségteremtő munkájáért, a környezeti károk felszámolása, ezen belül is az azbesztmentesítési, szennyvíztisztítási, talaj-és talajvíz tisztítási technológiák kifejlesztése, alkalmazása, továbbá a környezetvédelmi és vízgazdálkodási tervezés, tanácsadás és a szakértői feladatok magas színvonalon történő ellátása területén végzett munkájának elismeréseként vehette át a kitüntetést.

 

A Széchenyi Programiroda Győrben is várja a pályázókat

E-mail Nyomtatás PDF

A Széchenyi Programiroda Győrben is várja a pályázókat

Május 17-én a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. tanácsadással és tájékoztatókkal egybekötött konferenciát szervez Győrben. A jelenleg elérhető uniós forrásokról, a pályázati rendszerről, a pályázók kötelezettségeiről, valamint az aktuális részletekről is informálódhatnak az érdeklődők. Az ÚSZT pályázatait koordináló Széchenyi Programiroda célja, hogy megismertesse a leendő pályázókat az uniós támogatási lehetőségekkel - akár személyre szabottan is.

A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. térítésmentes szakmai konferenciáján az érdeklődő pályázók hiteles forrásból, első kézből kaphatnak tájékoztatást a most futó pályázatokról, a pályázati rendszer változásairól, amely kiegészül a Programiroda szerepének bemutatásával is. Az aktuális pályázati források áttekintése mellett a Programiroda tanácsadói a május 17-i konferencia alkalmával személyre szabott tanácsadással is várják a pályázókat.

A konferencia egyaránt elérhető államháztartási intézmények önkormányzatok, polgármesteri hivatalok, civil szervezetek, egyházak, közoktatási intézmények, mikro-, kis és középvállalkozások, nagyvállalatok, kulturális és közművelődési intézmények, leghátrányosabb helyzetű kistérségek, szakszervezetek, érdekképviseletek számára.

Bővebb információk: www.szpi.hu

Időpont: 2012. május 17. (csütörtök)

Helyszín: Győri Nemzetközi Kereskedelmi Központ, Baross Gábor konferencia terem 9021 Győr, Szent István u. 10/a

 

Ingyenes elektromos töltőállomás Győrben

E-mail Nyomtatás PDF

Ingyenes elektromos töltőállomás Győrben

Győrben adták át az E.ON Budapest-Bécs elektromos töltőállomás-hálózatának legújabb töltőit, így 2012. április 11-től bárki használhatja a győri, tatai és mosonmagyaróvári kutakat…

Dr. Eric Depluet az E.ON Hungária Zrt. vezérigazgatója a Jókai utcai parkolóháznál átadott töltőnél elmondta, ezzel az infrastruktúra-fejlesztéssel a magyarországi elektromos autózás alapjait szeretné megteremteni a vállalat. Az eseményen a vezérigazgató egy elektromos rásegítésű kerékpárt adományozott a városnak, amit Borkai Zsolt vett át.

A polgármester kifejtette, a parkolóházban átadott kúton a tulajdonosok ingyenesen tölthetik fel elektromos járműveiket, ösztönözve ezzel azok elterjedését. Mint fogalmazott, Győr egy dinamikusan fejlődő város, amely a környezettudatosságot is szem előtt tartja, ezért támogatja azokat a kezdeményezéseket, amely a fejlődés és a környezetvédelem közös megjelenítői. Hozzátette, annak a lehetőségét is vizsgálja a város, hogy az elektromos autókat használók ingyen parkolhassanak a győri közterületeken.

Az E.ON nemzetközi vállalatcsoport évek óta részt vesz olyan projektekben, amelyekkel a fenntartható energiagazdálkodást segítik elő. Cél a közúti autózás által okozott károsanyag-kibocsátás mértékének csökkentése.

A Budapest-Bécs között létesítendő elektromos töltőállomás-hálózat kiépítése egyébként az elmúlt évben kezdődött, amikor az első kutat a budapesti Kempinski Hotelnél adták át. Az állomásokat az elektromos autók, motorok, kerékpárok, robogók és plug-in hibridek egyaránt igénybe tudják venni. A cég a helyszínek kiválasztásánál azok turisztikai vonzerejét is figyelembe veszi, olyan helyszíneket választ, ahol a töltés ideje alatt a jármű tulajdonosa sétálhat, várost nézhet, kávézhat, ebédelhet egy szép városban, kellemes környezetben.

Tavaly október óta a hazai energiaszolgáltató komplex szolgáltatást nyújt az e-autózás terén, hiszen nem csupán töltőket értékesít, de a kivitelezést is elvégzi, és az üzemeltetést is biztosítja.

Winkler János az E.ON Hungária igazgatósági tagja hozzátette, ezeket a szolgáltatásokat folyamatosan fejlesztik, átveszik az anyacég tapasztalatait, technológiai ismereteit.

Dr Varga Zoltán egyetemi docens kifejtette, a győri egyetemen hét éve foglalkoznak villamos járművek fejlesztésével. Hozzátette, az elektromos járművek szerepe a közlekedésben a jövőt jelenti. Ahhoz, hogy ez valóban elterjedt forma legyen, még sok fejlesztés szükséges, azonban idővel a városi közlekedés energiatakarékos és környezetkímélő módja lehet.

Az átadáson tíz hazai importőr elektromos autói vonultak fel. Az érdeklődők elektromos gokartokat is kipróbálhattak, ebben Vincze Ottó az E.ON családi Foci program nagykövete és Boczkó Gábor párbajtőröző, az E.On Olimpiai Csapat tagja volt a tesztelők segítségére.

Egy elektromos autót Borkai Zsolt polgármester is kipróbált, és a járművel egy körre dr. Eric Depluet az E.ON Hungária Zrt. vezérigazgatóját és Winkler Jánost az E.ON Hungária igazgatósági tagját is elvitte.

forrás: www.gyor.hu

 

Civil fórum - „Társadalmi szervezetek, alapítványok” 2012. évi támogatására

E-mail Nyomtatás PDF

Civil fórum

Ezúton tisztelettel meghívjuk a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a United Way Kisalföld Alapítvány által működtetett Győr-Moson-Sopron Megyei Civil Szolgáltató Központ által szervezett információs fórumra, melynek témája:

Tájékoztató a Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése által meghirdetett „Társadalmi szervezetek, alapítványok” 2012. évi támogatására kiírt pályázatról.

Időpont: 2012. április 16. 16.00 óra

Helyszín: Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala – Díszterem

9021 Győr, Városház tér 1.

Program

15.30    Regisztráció

16.00    Megnyitó

dr. Németh Zsófia - Jogi és Önkormányzati Osztály Önkormányzati Csoportjának vezetője

16.15    A pályázatról

Németh Angéla – Győr Megyei Jogú Város Önkormányzati és Szervezési Osztály

16.45    Kérdések – Válaszok

17.30    Információ és segítség – a Győr-Moson-Sopron Megyei Civil Szolgáltató Központ tájékoztatója a civilszervezetek módszertani támogatásával kapcsolatban.

Fülöp Mónika - Győr-Moson-Sopron Megyei Civil Szolgáltató Központ

További információ kérhető az alábbi elérhetőségeken:

Németh Angéla – Győr MJV Önkormányzati és Szervezési Osztály / 06-96-500-103/

Fülöp Mónika - Gy-M-S M Civil Szolgáltató Központ /06-70-948-57-30/

forrás: www.gyor.hu

 
Oldal 6 / 19

Galéria

logo_02a
Image Detail

Közlekedj tudatosan! projekt kiadványa

Autóbusszal Győrben

Autóbusszal Győrben

Symbol
Projektek