You are here: Home Projektek

Projektek

II. fokú hőségriasztás keddtől!

E-mail Nyomtatás PDF

II. fokú hőségriasztás keddtől!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint fokozódik a hőség. A hét második felében már egyre kevésbé hoznak felfrissülést az éjszakai órák, a minimumhőmérséklet is napról-napra emelkedik, ezért 2012. augusztus 21. kedd 12:00 órától 2012. augusztus 24. péntek 24:00 óráig az országos tisztifőorvos II. fokú hőségriasztást ad ki.

A csúcshőmérséklet szombatig minden nap 30 fok körül vagy afelett alakul, többfelé a 35 fokot is meghaladhatja, sok helyen éjszaka sem csökken 20 fok alá a levegő hőmérséklete. Kedden jellemzően 24-27 fok közötti átlaghőmérséklet valószínű, de a nagyobb települések belvárosaiban akár 27 fok feletti középérték is előfordulhat.

Szerdától szombatig jellemzően 24-28 fok közötti napi átlaghőmérséklet várható, ezen belül a legmelegebb a déli és középső megyékben, ill. a nagyvárosok központjaiban valószínű, utóbbi helyeken 29 fok körüli középérték sem kizárt. Az alacsonyabb értékekre a völgyekben és a nyugati határvidéken számíthatunk. A friss előrejelzések szerint a kánikula érzékelhetően csak augusztus 26-27. körül mérséklődik.

Forrás: www.gyor.hu

Módosítás: ( 2012. október 16. kedd, 08:22 )
 

Másodfokú hőségriasztás péntektől

E-mail Nyomtatás PDF

Másodfokú hőségriasztás péntektől

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint igen meleg és száraz idő várható a következő napokban. A tartós, több napon át tartó kánikulára elsősorban az ország déli, délkeleti felén számíthatunk, ezért 2012. augusztus 3. péntek 00.00 órától 2012. augusztus 7. kedd 24.00 óráig II. fokú hőségriasztást rendel el az országos tisztifőorvos.

 

Csütörtökön 25, pénteken és szombaton 25, 26 fok körül alakul a középhőmérséklet. Főként északnyugaton és az Északi-középhegységben maradhat 25 fok alatt az átlaghőmérséklet. Vasárnap már határozottabban erősödik a nappali felmelegedés. Hétfőn tetőzik a hőség (27 és 30 fok közötti középhőmérséklettel. Az ország nagyobb részén még kedden is 30 fok feletti csúcshőmérséklet várható és a középhőmérséklet délkeleten még elérheti a 27 fokot. Enyhülést a kedden érkező hidegfront hozhat.

 

Módosítás: ( 2012. október 16. kedd, 08:22 )
 

Civil és egyházi szervezeteket támogat a város

E-mail Nyomtatás PDF

Civil és egyházi szervezeteket támogat a város

Az idén 141 civil- és 27 egyházi szervezetet támogat Győr önkormányzata - jelentette be sajtótájékoztatóján  Simon Róbert Balázs alpolgármester. A társadalmi szervezetek, alapítványok támogatására ebben az évben is 25 millió forint állt a város rendelkezésére. Összesen 168 pályázat érkezett hozzájuk, az ezekben kért összeg több mint 54 millió forint volt. Az önkormányzat 141 darab pályázatot tudott támogatni. Simon Róbert Balázs alpolgármester a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a támogatás önként és szívesen vállalt feladat, az önkormányzat elismeri a civil szervezetek szerepét, s igyekeznek továbbra is jó kapcsolatot tartani velük. A közgyűlés a költségvetésben 2007 óta minden évben elkülöníti a civil szervezetek számára nyújtandó pénzügyi támogatást. A civilek közül támogatást kapnak például a hátrányos helyzetű fiatalok, a fogyatékkal élők, a beteg gyermekek, az idősek érdekeit képviselő, közvetítő szervezetek. Az egyházi szervezetek támogatására 12 millió forintot fordítanak.  A huszonhét pályázatból huszonhat volt eredményes. A pályázók főleg hittantábor- s hangverseny szervezésére, orgona illetve templomtorony felújítására fordítják az elnyert összeget.
Simon Róbert Balázs alpolgármester arról is szólt, hogy készülőben van a második civil koncepció. Ennek keretében Civil Műhelyek alakulhatnak, s olyan érdekegyeztető fórum jöhet létre, mely közvetíti a társadalom igényeit és megoldási alternatívákat dolgoz ki. A civil szervezetek képviselői meghívást kapnak az önkormányzati bizottság üléseire is.

Forrás: www.gyor.hu

Módosítás: ( 2012. október 16. kedd, 08:20 )
 

III. fokú hőségriadó: meghosszabbítva!

E-mail Nyomtatás PDF

III. fokú hőségriadó: meghosszabbítva!

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése és az Országos Környezetegészségügyi Intézet szakmai ajánlása alapján a 2012. június 30-án 00.00 órától 2012. július 04. 24.00 óráig elrendelt III. fokú hőségriadót 2012. július 9. 24.00 óráig MEGHOSSZABBÍTJA. Ezeken a napokon a napi átlag hőmérséklet meghaladhatja a 27 fokot, ami fokozott óvatosságot követel minden állampolgártól saját és környezete egészsége érdekében.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden még nagyrészt derült, száraz idő várható, majd estétől nyugaton zivatarok jelenhetnek meg. Szerdán a középső országrész kivételével mindenütt előfordulhat frissítő zápor, zivatar. A hét közepétől – főként az ország nyugati és északi részein – helyenként kialakulhat zápor, zivatar. A jelenlegi előrejelzések szerint azonban a hétvégéig nem várható olyan markáns hidegfront, amely jelentős mértékben mérsékelné a meleget. A hét végéig az ország döntő részén továbbra is általában 27-30 fok között várható a napi középhőmérséklet (csupán a nyugati országrészben lehet esetleg 27 fok alatti – jellemzően 25-27 fok közötti –  napi átlaghőmérséklet).

A győri Helyi Védelmi Bizottság kéri a lakosságot, hogy a forró napokban tartózkodjanak naptól védett, lehetőleg hűvös helyen! Fogyasszanak sok folyadékot, szükség esetén keressék fel a légkondicionált üzletközpontokat, egyéb klimatizált, vagy természetesen hűvös helyiségeket, amíg kellően lehűl a szervezetük!

Helyi Védelmi Bizottság kérésére a Pannon-Víz Zrt. a forró napokon a belváros három pontján, a Király utca – Széchenyi tér sarkon, Kazinczy utca – Széchenyi tér sarkon, valamint a Megyeház téren biztosít vízvételi lehetőséget a járókelőknek. Hétfőtől a szokásos belvárosi vízosztást, illetve a párásító kapukat is biztosítja a szolgáltató.

Forrás: www.gyor.hu

Módosítás: ( 2012. október 16. kedd, 08:21 )
 

Szúnyoggyérítés

E-mail Nyomtatás PDF

Szúnyoggyérítés

A monitoring rendszer adatait figyelembe véve a GYŐR-SZOL Zrt. légi kémiai szúnyoggyérítést végzett a múlt héten Győr mintegy 5000 hektár nagyságú közigazgatási területének szinte teljes felületén.
A háromnapos beavatkozás során június 27-én szerdán, június 28-án csütörtökön és június 30-án szombaton Győr lakótelepi részein és a csípőszúnyogok vizes élőhelyein történt szúnyoggyérítés.
Július 2-án, a héten hétfőn ismét a város területét lefedő szúnyoggyérítés kezdődött a lakótelepi részek permetezésével. A beavatkozás tervezetten kedden és szerdán a vizes élőhelyeken történő szúnyoggyérítéssel folytatódik.
Arra alkalmas időjárási viszonyok esetében a légi kémiai szúnyoggyérítést várhatóan a hét második felétől földi meleg ködös gyérítés egészíti ki. Az utóbbi módszert a növényzettel sűrűn benőtt területeken - pl.: Győrszentiván-kertváros -  alkalmazza a GYŐR-SZOL Zrt.
A csípőszúnyogok mennyiségének figyelemmel kísérése folyamatos. Az adatok ismeretében, szükség esetén a GYŐR-SZOL Zrt. megteszi az intézkedéseket.

Forrás: www.gyor.hu

Módosítás: ( 2012. október 16. kedd, 08:21 )
 
Oldal 9 / 19

Galéria

logo_02a
Image Detail

Közlekedj tudatosan! projekt kiadványa

Autóbusszal Győrben

Autóbusszal Győrben

Symbol
Projektek