You are here: Home Projektek

Projektek

Új parkolóhelyek és zöldövezet-rendezés a lakótelepeken

E-mail Nyomtatás PDF

Új parkolóhelyek és zöldövezet-rendezés a lakótelepeken

18 új parkolóhelyet adtak át hétfőn a Szigethy Attila utca mögött. A területen összesen 47 új parkoló létesül, és hamarosan Marcalvárosban is hasonló beruházás kezdődik …

A 2013. július 29-i átadáson Simon Róbert Balázs alpolgármester elmondta, az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a belvárosi fejlesztések és a nagyberuházások mellett a külső városrészek, köztük a lakótelepek is folyamatos fejlődésen menjenek keresztül. A lakótelepeket látva elmondható, hogy a panelprogram Győrben valóban sikertörténet, amihez a lakók, az állam és az önkormányzat összefogására volt szükség. Emellett fontos feladat ezeken a területeken a zöldövezetek rendezése és a parkolóhelyek bővítése is.

Borsi Róbert a terület önkormányzati képviselője a Szigethy Attila út – Március 15. utca kereszteződésénél kialakított 18 új parkolóhely átadása alkalmából elmondta, Adyváros egyik legégetőbb problémája a parkolóhelyek kérdése, hiszen amikor a lakótelep épült, még nem gondoltak a későbbi megnövekedett gépjárműállományra. A most átadott parkolóhelyek egy korábban rendezetlen területen, a használaton kívüli sportpálya helyén létesültek. Ez azonban csak az első ütem, a teljes terv 47 darab parkolóhelyet tartalmaz. A képviselő kifejtette, keresik a megoldást a Szent Imre út 3-9 és a Szigethy Attila út 60 közötti parkolási nehézségekre is.

Borsi Róbert bejelentette, hogy hamarosan elkezdődik a marcalvárosi Ikva utca 34-48. előtti parkolófejlesztés is. Itt a szabálytalan parkolási szokásokat 95 szabványos parkoló rendezi majd. A két beruházás összértéke meghaladja a harmincmillió forintot. A képviselő hozzátette, a parkolóbővítés mellett a zöldterületek kérdésére is figyelmet szentelnek. A Szigethy Attila út 72-76-nál korábban kialakított pihenő szigetet tovább fejlesztik, új sövényt és bokrokat helyeznek ki, ezzel is jelezni kívánják, hogy ez a terület nem kutyasétáltatásra kijelölt övezet. A kutyatartók részére egyébként szeptemberben új kutyafuttatót alakítanak ki a közelben.

A parkolóhelyek átadása alkalmából az alpolgármester és a képviselő ajándékkal köszöntötte az új parkoló első használóját.

Forrás: www.gyor.hu

 

III. fokúra emelték a hőségriasztást!

E-mail Nyomtatás PDF

III. fokúra emelték a hőségriasztást!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön egy gyenge front hatására átmenetileg gyengül ugyan a nappali felmelegedés, de a következő napokban egyre melegebb időre számíthatunk. A hétvégén és jövő hét elején tetőzik a hőség. Éppen ezért az országos tisztifőorvos a 2013. július 23-án 00.00 órától elrendelt II. fokozatú hőségriasztást III. fokozatú hőségriadó szintre emeli 2013. július 25. 00.00 órától 2013. július 29. 24.00 óráig terjedően.

 

Vízparti kaszálás Győrben

E-mail Nyomtatás PDF

Vízparti kaszálás Győrben

A GYŐR-SZOL Zrt. városüzemeltetési üzletágának koordinálásában a napokban zajlik Győrben a belterületi burkolt folyópartok kaszálása. A munka azért most aktuális, mert a folyóvizek július végére apadtak le annyira, hogy az alsó padkákhoz is hozzá lehet férni. A vízparti kaszálásban naponta 6-8 munkatárs vesz részt, akik többek között a Rába belvárosi szakaszán, a Radó sziget partjainál, és a Mosoni Duna érintett szakaszainak kövezett partjain vágják le a gazt. A beavatkozásnak köszönhetően a burkolt folyópartok megjelenése jelentősen javul.

Forrás: www.gyor.hu

 

Új fizető parkolóhelyek Győrben

E-mail Nyomtatás PDF

Új fizető parkolóhelyek Győrben

A 17/2013. (IV.18) Ök rendelet szerint új fizető parkolóhelyek kerültek kialakításra Győrben, amelyeket a fizető parkolást jelző táblák jelölnek.

Közülük az egyik az Újkapu utca Apáca és Liszt Ferenc utca közötti szakasza az I. díjövezetbe tartozik 400,- Ft/óra díjszabással. A díjfizetési kötelezettség 2013. július 22-től kezdődően, hétfőn, kedden, szerdán és pénteken  8-18 óráig, csütörtökön 8-16 óráig, szombaton 8-14 óráig áll fenn.

A másik érintett terület a Dugonics utcában, valamint a Babits Mihály utca Lahner és Eszperantó utcák közötti szakaszán kialakított fizető parkolóhelyek a III. díjövezetbe tartoznak 100,- Ft/óra díjszabással. A díjfizetési kötelezettség 2013. július 22-től kezdődően, hétfőn, kedden, szerdán és pénteken  8-18 óráig, csütörtökön 8-16 óráig áll fenn. A III. díjövezeti parkolóhelyek használatáért szombati napokon nem kell díjat fizetni.

Parkolójegy váltásra a területen elhelyezett parkolójegy kiadó automatánál van lehetőség. A kényelmesebb használatot biztosító parkolási bérlet megvásárlására a GYŐR-SZOL Zrt. Jókai úti ügyfélszolgálati irodájában van mód. Cím: Győr Jókai u. 7- 9. Nyitva tartás: hétfőn, kedden és szerdán 8 és 16 óra között, csütörtökön 7 és 19, pénteken 8 és 14 óra között. A pénztár minden nap fél órával hamarabb zár. A sokak által megkedvelt mobiltelefonos díjrendezés a most bekapcsolt új területeken is igénybe vehető. - közölte a Győr-Szol.

 

Éjszakai növényvédelem Győrben

E-mail Nyomtatás PDF

Éjszakai növényvédelem Győrben

A GYŐR-SZOL Zrt. az időjárási viszonyoktól függően tervezetten július 18-án és 19-én 22 óra és reggel 6 óra között végezi el a város területén található főbb közlekedési utak melletti fasorok, illetve a közterületi rózsa és egynyári virágágyások gombabetegségek és rovarkártevők elleni védekezését. Az aszályos idő miatt a kártevők és kórokozók jelentős mértékben felszaporodtak a növényzeten, ezért szükséges a beavatkozást elvégezni. A szakemberek a rovarölő szer mellett kondicionáló levéltrágyát is használnak, mely segíti a növények megfelelő egészségi állapotának megőrzését. A védekezésre használt vegyszerek közterületen használhatók, munkaegészségügyi várakozási idejük nincs. A beavatkozás Győr város egész területét érinti.

A permetezés az éjszaka megszokott zajterhelésnél helyenként, rövid időre nagyobb hanghatással járhat. Ezzel együtt GYŐR-SZOL Zrt. a saját lehetőségein belül mindent megtesz, hogy a munkát az éjszakai pihenés jelentősebb zavarása nélkül hajtsa végre.

A GYŐR-SZOL Zrt. mint a városi növényállomány szakszerű kezelője megköszöni a lakosság megértését.

 
Oldal 2 / 19

Galéria

logo_02a
Image Detail

Közlekedj tudatosan! projekt kiadványa

Autóbusszal Győrben

Autóbusszal Győrben

Symbol
Projektek